Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коштів на реформу вугільної промисловості в України немає

Коштів на реформу вугільної промисловості в України немає
186446 ПЕРЕГЛЯДІВ

Масова розробка вугільних копалин в Україні стала рушієм промисловості у ХІХ сторіччі. За всі роки свого існування вона вдосконалилася і продовжувала слугувати основним джерелом забезпечення енергетичного сектору в нашій державі. Тим не менш, згодом виявилося, що шахти на Донбасі стали збитковими, корупція на підприємствах процвітала, як ніколи, а події останнього року на Сході України поставили вугільну промисловість на мертву точку.
Зараз галузь як ніколи потребує реформ. Міністерство енергетики на проведення ряду змін запросило дотацій. 4 мільярди гривень, звісно, можуть покрити борги та дати старт реформам, але де зараз в умовах війни взяти такі кошти, враховуючи при тому те, що ряд копалень опинилися у терористів.
«Підхід з дотаціями – це принцип «а-ля Янукович». Ми можемо вкласти весь бюджет України у вугільну промисловість, але чи дасть це потрібний результат? Чи буде такий підхід внеском у ефективність?», - коментує події Арсеній Яценюк.
Зараз Міністерство енергетики подало на розгляд Кабміну новий проект, за яким буде на даний момент проводитися консервація шахтних установ. Три українські шахти передані на повне закриття. Владати кошти пропонують тільки у ті шахти, які приносять прибуток державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео