Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як Україні допоможе скасування спецпенсій?

240968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скасування спеціальних пенсій для депутатів, суддів та інших держслужбовців допомагає Україні заощадити близько 230 мільйонів гривень. Про це заявили у Пенсійному фонді держави.

Представники Пенсійного фонду України розповіли про те, що скасування спеціальних підвищених пенсій для чиновників, які діяли раніше, дозволило заощадити для державного бюджету 230 мільйонів гривень. Заступник голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір розповів, як такі зміни вплинули на поповнення державного бюджету і чому поки не вдається досягнути більших заощаджень.

Заступник голови Пенсійного фонду пояснив, що скасування підвищених виплат стосується лише тих чиновників, які зараз виходять на пенсію, ті ж депутати, судді і прокурори, які вже давно отримують їх, не потрапили під дію відповідного закону. Саме з цієї причини заощадження поки малопомітні, однак найближчими роками економія буде суттєвішою. Крім того, за словами представника Пенсійного фонду, законодавчо це питання поки ще не остаточно врегульовано.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео