Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За скоєння насилля над українськими жінками каратимуть суворіше

За скоєння насилля над українськими жінками каратимуть суворіше
27140 ПЕРЕГЛЯДІВ

4952 – такий номер носить новий законопроект, поданий українськими депутатами до парламенту. Законопроект має намір внести деякі зміни в українські закони відповідно до ратифікації Конвенції Ради Європи щодо попередження насилля над жінками та домашнього насилля, зокрема методами позбавлення насильника волі строком до п'яти років, якщо його дії стали причиною емоційної залежності, погіршення якості життя та фізичних чи психічних страждань постраждалої особи.

Також депутати пропонують внести до Карного кодексу нову статтю «Домашнє насилля», трохи видозмінити статті 152 - «Зґвалтування», 153 - «Сексуальне насилля» та 151-3 - «Примушення до шлюбу».

Відтепер до особи, котра стала ініціатором домашнього насилля, можуть бути застосовані як тимчасові дії з обмеження спільної діяльності з жертвою насилля, так і арешт у разі невиконання вищезазначених обмежень строком від шести місяців до двох років. Крім того, суворо каратимуться насильницькі дії тієї особи, котра змушувала іншу вступити з нею у шлюб чи мати цивільні стосунки – від шести місяців до трьох років у разі першого інциденту та до п'яти років, якщо випадок матиме повторення у майбутньому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео