Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Робота системи електронного декларування в Україні – під загрозою зриву

Робота системи електронного декларування в Україні – під загрозою зриву
189224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Черговий інструмент, котрий допомагатиме запобігати корупції у нашій державі, може не запрацювати у запланований строк. Технічне завдання системи електронного декларування, яка мала б розпочати свою роботу у середині цьогорічного серпня, ще й досі не узгоджене.

Робота такої системи полягає у перевірці декларацій, поданих вищими посадовими особами України – суддями, прокурорами та виконавчою владою. Програмне забезпечення для антикорупційного нововведення створене, а підзаконні акти Агентства, котрі регламентують роботу системи, вже зареєстровані та набули юридичної сили. Проте, атестата відповідності комплексній системі захисту інформації у галузі електронного декларування все ще не отримано.

Варто відзначити, що отримання атестата – не просто технічна вимога, а необхідна умова законного функціонування нового антикорупційного інструменту. Якщо концепція електронного декларування не буде проінспектована, її програма матиме право працювати виключно у тестовому режимі. У такому випадку, подані у систему декларації не матимуть жодного юридичного значення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео