Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Податкова реформа продовжує видозмінюватися

Податкова реформа продовжує видозмінюватися
27176 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча українська влада й пообіцяла представити громадськості вже закінчений законопроект податкової реформи до кінця поточного року, зазначене вище реформування все ще продовжує отримувати необхідні важливі зміни.

Таким чином, Міністерство фінансів України має намір проводити додаткові перевірки протягом одного місяця, а попереджувати про них – за 15, а не за 10, діб. Також відомство бажає отримати функцію податкового адміністрування, реєстрового ведення та відшкодування податку на додану вартість. Крім того, планується об'єднання реєстрів ПДВ і суттєве збільшення штрафу за несвоєчасні реєстрацію та подання податкових накладних – до 50% податку на додану вартість.

При Міністерстві фінансів може з'явитися й принципово нова структура – так звана фінансова поліція, котра замінить податкову міліцію і буде повністю підконтрольною державному відомству. Зазнає змін також система ставок оподаткування, згідно яких добові за кожне відрядження зростуть і складатимуть 40 євро, а податок на доходи фізичних осіб становитиме 10% від мінімальної заробітної плати тих осіб, котрі ведуть індивідуальну бізнес-діяльність, проте, не зареєстровані у якості підприємців.

Варто відзначити, що податок на прибуток залишиться на рівні 18%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео