Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В українських дітей-сиріт з’являться наставники

В українських дітей-сиріт з’являться наставники
108263 ПЕРЕГЛЯДІВ

4784 – такий номер носить особливий законопроект, згідно якого у Закон, котрий регламентує забезпечення умов соціального захисту дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківської опіки, будуть внесені зміни. Таким чином, зазначена вище категорія українських дітей отримає спеціальних наставників, які готуватимуть та соціально адаптуватимуть маленьких громадян до подальшого самостійного життя.

Підготовку наставників спільно забезпечуватимуть Центри соціальних служб для родини, дітей та молоді і громадські організації. Зазначені вище установи також візьмуться за моніторинг ведення наставниками власної діяльності. Варто відзначити, що, згідно проекту, наставництво для дитини-сироти чи дитини, у житті якої відсутня батьківська опіка, буде цілком безкоштовним та добровільним.

У сферу діяльності наставників входитиме допомога дитині у її професійному самовизначенні, надання їй доступної інформації про права та обов'язки, формування практичних навичок, котрі допоможуть дитині адаптуватися до самостійного життя, ознайомлення з практиками соціалізації та формування навичок ведення здорового образу життя.

Цікаво, що для того, аби укласти договір про наставництво, необхідна згода самої дитини. Стати ж наставником може будь-яка людина, котра досягла повноліття та пройшла спеціальний курс підготовки наставників.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео