Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Державне управління в Україні зазнає масштабного реформування

Державне управління в Україні зазнає масштабного реформування
27212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Недосконалість роботи Уряду, непрозорість формування державної політики та важкість державного регулювання, котрі спричиняють централізацію повноважень, корупцію, гальмування економічного зростання в Україні, зниження її конкурентоспроможності та обумовлення низьких позицій у міжнародних рейтингах, має намір подолати чергова масштабна реформа – державного управління.

Її початок має припасти на поточний рік, а охопити – такі відомства як Кабінет міністрів, центральні органи виконавчої влади та міністерства (без судочинства та місцевого самоврядування). Основною концепцією майбутньої реформи є залучення громадськості до формування державної політики, дерегуляція, підвищення якості надання адміністративних послуг та деконцентрація управління через розділення повноважень між міністерствами та ЦОВВ обов'язків Уряду.

Вже через чотири роки, тобто у 2020-му, принципово нова система державного управління має бути ефективним роботодавцем, котрий створює умови для самореалізації українських громадян, націлюватися на стійке економічне зростання шляхом сприяння розвитку підприємства та інвестиційного притоку і бути повністю прозорою.

Варто відзначити, що головними пріоритетами майбутньої реформи є побудова державної служби на принципах професіоналізму та політичної нейтральності, забезпечення належного рівня заробітної плати держслужбовцям, введення єдиних принципів адміністративної процедури і доступність адміністративних послуг.

Для успішної реалізації зазначеної вищи реформи державного управління у секретаріаті Кабінету міністрів з'явиться спеціальний департамент.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео