Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Техаським студентам дозволили носити зброю

Техаським студентам дозволили носити зброю
243420 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер студенти, старші 21-го року, зможуть проносити вогнепальну зброю до університетських будівель та кампусів американського штату Техас. Відповідний закон, котрий регламентує дозвіл на це, набув повної юридичної сили у день трагічної 50-ї річниці розстрілу, який відбувся у Техаському університеті в Остіні.

Ініціатором стрілянини, жертвами котрої стали майже півсотні людей – 17-ть загиблих та 32-оє поранених – став 25-річний снайпер Чарльз Уїтмен, який пройшов високопрофесійну підготовку у морській піхоті Сполучених Штатів Америки. Молодий чоловік забарикадувався у кімнаті на самій верхівці університетської 27-етажної башти та відкрив вогонь по людях на вулиці з власної гвинтівки.

Варто відзначити, що закон про дозвіл носіння вогнепальної зброї техаськими студентами отримав одне вагоме обмеження: носити її відкрито чи проносити на масові спортивні події та у студентські лабораторії, як і раніше, суворо заборонено. Цікаво, що з критикою ініціативи носіння зброї у будівлях чисельних університетів Техасу виступила велика громада викладачів, студентів та місцевих активістів, зокрема, Клер Уілсон Джеймс – одна з постраждалих під час стрілянини в Остіні у 1966-му році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео