Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В’їзд до країн Європейського союзу буде платним

В’їзд до країн Європейського союзу буде платним
54248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одразу дві держави – Німеччина та Франція – виступили з ініціативою створення спеціальної Європейської електронної системи авторизації мандрівок, котра працюватиме за правилами вже існуючого аналогічного механізму у Сполучених Штатах Америки, де діє електронна верифікація, яка виявляє доцільність перебування у країні того чи іншого візитера. Цікаво, що франко-німецьку ініціативу підтримав сам Євросоюз і вже почав готувати необхідні документи, аби реалізувати нове правило якнайшвидше.

Проект закону представники європейської спільноти планують винести на обговорення цієї осені і, найімовірніше, мова йде про листопад. Цікаво, що аналогічні механізми верифікації, окрім США, працюють також у Канаді та Австралії, а нові вимоги до проїзду у країни Європейського союзу будуть актуальними виключно для тих держав, з котрими ЄС раніше підписав домовленість про безвізовий режим. Вартість потрапляння до Союзу, таким чином, складатиме 14 євро, а про майбутню мандрівку до будь-якої з країн-учасниць ЄС людина матиме повідомляти заздалегідь у режимі онлайн.

Варто відзначити, що ідея введення системи електронної авторизації мандрівок або «European ESTA» покликана посилити контроль та безпеку на зовнішніх кордонах Європейського союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео