Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Принцип вільного вибору лікаря пацієнтом почне працювати в Україні з середини 2017-го року

Принцип вільного вибору лікаря пацієнтом почне працювати в Україні з середини 2017-го року
27196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реформування Міністерства охорони здоров'я України зазнає чергових змін. Вже з наступного року українські громадяни самі обиратимуть для себе лікаря, керуючись його професіоналізмом та доброчесністю, через що, з точки зору заступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка, пацієнти обслуговуватимуться краще, а лікарська зарплатня, як наслідок, зросте.

Поки що новий пункт процесу реформування торкнеться терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів. Якщо така інноваційна медична стратегія все-таки буде реалізована, принцип «гроші йдуть за людиною», про який неодноразово говорила й в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, стане дієвою мотивацією для українських лікарів, оскільки саме з ними громадянин укладатиме договір на подальше лікування.

У свою чергу, чим більше людей обслужить лікар, тим більше грошей він заробить. За словами пана Ковтонюка, новий медичний принцип стане реальністю не пізніше середини 2017-го року. Цікаво, що подібне нововведення у Міністерстві охорони здоров'я – не єдине: нещодавно відомство скасувало наказ про койко-місця, через що виділені на українські лікарні кошти віднині витрачатимуться не на меблі, а на пацієнтів. Тепер черга за повною автономізацією медичних закладів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео