Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Впровадженню реформи української децентралізації сприятиме Європа

Впровадженню реформи української децентралізації сприятиме Європа
135405 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше 180-ти територіальних громад, спираючись на заяву Володимира Гройсмана - прем'єр-міністра України – вже мають статус об'єднаних, а до кінця поточного року цьому процесу піддадуться ще близько 250-ти громад. Аби підтримати децентралізаційну реформу та залишити її на високому рівні подальшого впровадження, пан Гройсман та європейський комісар Йоганнес Хан запустили програму підтримки української децентралізації, субвенція у рамках якої складає біля мільярда гривень. Зазначена вище програма отримала назву «U-LEAD з Європою».

У її рамках передбачено не тільки забезпечення більшої досконалості процесу надання адміністративних послуг містянам, а й створення до шестисот спеціальних центрів, котрі у майбутньому надаватимуть громадянам увесь спектр адмінпослуг. Планується й проведення майже двох тисяч подібних професійних тренінгів.

Усі українські області також отримають центри розвитку місцевого самоврядування. Варто відзначити, що розрахована масштабна україно-європейська децентралізаційна програма на чотири роки – у період з 2016-го по 2020-й роки.

Важливо додати, що мільярд субвенційних гривень між об'єднаними громадами розподіляється залежно від кількості її населення та площі, тобто від 960-ти тисяч гривень (для маленької громади) і до більш ніж 20-ти мільйонів, якщо громада велика. Цікаво, що наразі найбільший залишок невикористаної субвенції має Хмельницька область – майже 32,5 мільйонів гривень, а найменший – Полтавська (5,7 мільйонів).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео