Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

200 млн. євро на громадський транспорт від ЄІБ

200 млн. євро на громадський транспорт від ЄІБ
81485 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) видасть Міністерства інфраструктури кредитні кошти – 200 мільйонів євро. Їх потрібно витратити на втілення проекту, мета якого організація стабільного функціонування громадського транспорту, що працює в двадцяти українських містах.

     Таку угоду підписали 18 листопада за присутності прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Гудак та міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

     Ця угода відіграє велику роль для наших міст. Таким чином ми реалізуємо оновлення муніципального транспорту. Намічено оновлення трамваїв та тролейбусів. А також, додав Гройсман, в умовах децентралізації фінансів місцевих скарбниць влада міст може самостійно співпрацювати з МФО для реалізації схожих проектів.

     Також Гройсман нагадав, що реалізувати проект хочуть у таких містах: Київ, Біла Церква, Івано-Франківськ, Кременчук, Луцьк, Львів, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків та Чернігів.

     У прес-службі Європейського інвестиційного банку повідомили, що проект буде реалізовано шляхом перерозподілу потоку транспорту від електро- до автотранспорту. Також буде дієво використано уже наявні системи громадського транспорту.

     Уряд займається реалізацією Національною програмою міського громадського транспорту. Втілення проекту сприятиме виконанню умов програми. Вона стосується громадських систем, включно з покупкою нового транспорту чи його модернізацією (трамваїв чи автобусів).

     Кошти для проекту прийдуть до нашої країни шляхом 15 траншів протягом 5 років.

     Нагадаємо, що у травні Європейський інвестиційний банк повідомив, що має плани надати фінансування двом проектам з модернізації залізничного та міського українського транспорту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео