Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нова система послуг eHealth

Нова система послуг eHealth
81520 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Зовсім скоро українські розробники розпочнуть роботу над новою системою, яка допоможе громадянам отримувати послуги у сфері медицини за допомогою електронної форми. Вона буде називатися eHealth. Саме такі наслідки передбачає меморандум, що підписали виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун Уляна, представники громадських організацій та ІТ-бізнесу.

     Гарантувати якість та достовірність цієї системи буде Transparency International Україна. Ярослав Юрчишин, виконавчий директор ТІ Україна виразив свою думку про те, що завдяки новим діям та підходам можна і треба змінювати будь-яку застарілу систему. Ярослав впевнений, що неоціненна заслуга міністерства полягає в тому, що ці для втілення цих змін буде використано принцип електронізації послуг із тієї сфери, де чверть століття не відбувалося жодних подібних нововведень.

     Дмитро Шерембей, що займає посаду голови координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», виступив з ініціативою організувати втілення проекту, так як створення системи eHealt буде оцінене в кількості людських життів, що буде врятовано з допомогою інноваційної електронної форми.

     Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я повідомила також інформацію про те, що у планах відомство також ставить розробку таких розділів системи електронних послуг як реєстр хворих на лікуванні, облік лікарів. За допомогою eHealth пацієнти матимуть змогу отримувати свої рецепти в зручній електронній формі. Також більше не потрібно буде стояти в чергах задля отримання довідки про лікарняний, усе можна буде швидко оформити в домашній умовах!

     Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров'я, поділився термінами перших етапів розробки, серед яких окреслення дорожньої карти системи, умови користування eHealth, вихід до пілотного режиму, - все це очікується в кінці 2016 р.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео