Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Контрактники матимуть право звільнятися

Контрактники матимуть право звільнятися
217370 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Відповідні зміни до закону «Про військовий обов'язок та військову службу» було внесено Верховною Радою України. Їх зміни полягають у тому, що тепер контрактникам (а саме військовослужбовці, що підписали контрактний договір із ЗСУ на термін, що відповідає тривалості антитерористичної операції на тимчасово окупованих РФ територіях України) надано право звільнитися як мінімум після двохрічної служби. Цей законопроект носить порядковий номер 5337, за його підтримання 239 нардепів віддали свої голоси.

     Цей законодавчий документ, також, принесе зміни до закону про військовий обов'язок та військову службу. Їх зміст заключається в тому, що на термін дії особливого періоду зі служби у ЗСУ звільняються ті військові, що підписували контракт тривалістю періоду, що відповідає проведенню АТО чи до отримання права на демобілізацію, та відслужили щонайменше два роки у війську за контрактом, якщо вони не висунули ініціативу продовжувати службу в ЗСУ. А ще буде дозволено звільняти тих військовослужбовців, що на термін особливого періоду (за винятком запровадження мобілізації чи воєнного стану в країні)відбувають військову службу на контракті, тривалість якого закінчилася уразі, якщо вони не захотіли продовжувати службу в ЗСУ (з деякими винятками), та військовослужбовці, що мають статус студентів, аспірантів, докторантів на денній формі навчання та потрапили до Збройних Сил через мобілізацію (на особливий період) чи щорічного призову.

     Також у прийнятому законі вказано, що відтепер на час особливого періоду дозволяється військовим-строковикам та призовникам на період мобілізації, на певний термін, якщо вони відслужили як мінімум 11 місяців, а також звільненим від служби у війську під час мобілізації підписувати контрактні договори на шість місяців чи довші терміни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео