Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У звіті ЄРП сказано, що Україна найкорумпованіша в Європі

У звіті ЄРП сказано, що Україна найкорумпованіша в Європі
135882 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Європейська рахункова палати (ЄРП) оприлюднила звіт, в якому сказано, що Україні спостерігається найбільше в Європі явище корупції. Але в той же час, у звіті написано, що в нашій країні присутня потужна відданість державоуправлінській реформі з боку політиків.

     Європейська розрахункова комісія зазначає, що та підтримка, що була надана з боку Європейського Союзу, мала не такий великий вплив, як розраховувалося. Не дивлячись на поштовхи до реформування, результати та досягнення у цій діяльності досі не можна вважати надійними. Таке повідомляється у звіті ЄРП.

     Спеціальні представники підрахували, чи була корисною українцям та допомога, яку виділяли Європейська комісія та Європейська зовнішньополітична служба. Ними було розглянуто факти за термін від 2007 до 2015 року включно. Досліджували галузі управління фінансами держави, протистояння корупційним виявам в країні, не оминули також газове питання.

     Таким чином, у звіті була зібрана інформація, з якої видно, що стосунки між нашою державою та Європейським Союзом дуже виросли з часів Євромайдану у 2014 році. Однак досі лишаються проблеми, що були в Україні і до цього переломного моменту. Вони заважають впровадженню реформ.

     Отже, у звіті підсумували, що не дивлячись ні на реформи, ні на їх переваги, Україна до сих пір має статус найкорумпованішої серед усіх європейських держав.

     У звіті також позначено, що чимало наслідків та досягнень реформ ще треба дочекатися, аби оцінити їх повноцінно.

     Ще у звіті пригадали про період, коли Україна потрапила в кризу 2014 року та як прийшов на допомогу Європейський Союз разом з 11,2 мільярдами доларів, що призначені для допомоги на 7 років. Також звернули увагу на те, що це рішення було прийняте у надзвичайному порядку, так як кошти виляли без жодних попередніх розглядів, досліджень та узгоджень планів їх використання Україною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео