Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВР звернулася до світу щодо Голодомору

ВР звернулася до світу щодо Голодомору
108720 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Верховна Рада України прийняла незвичайну постанову, в якій висловилася у бік демократичної частини світу з закликом визнати Голодом в Україні у 1932-1933 роках геноцидом українського народу.

     У зверненні від українського парламенті написано, що 6 грудня Україна потрапила під жорстоку розправу за недотримання сталінського режиму. У зверненні їх іменують «кремлівськими послідовниками».

     Постанова, прийнята ВРУ, носить порядковий номер 3525 та назву «Про звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору...». Цю постанову було підтримано 233 народними депутатами із присутніх 310 обранців України.

     У тексті звернення зазначено, що Україна стала жертвою страшної трагедії, що сталася 1932-1933 років. Голодомор відібрав життя у мільйонів людей. У постанові йдеться про те, що це було свідомою політикою правлячої верхівки тоталітарної держави. Саме на неї ВРУ покладає відповідальність за смерті численних людей. У зверненні написано, що це є злочином проти людяності, про що написано в Конвенції Організації Об'єднаних Націй від 8 грудня 1948 року (про те, щоб запобігати геноцидам та призначати покарання за його створення).

     Народні депутати звертають увагу світової спільноти на те, що відповідний закон Верховної Ради від 28 листопада 2006 року визнає Голодомор українським геноцидом. А інший закон («Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки») від 9 квітня 2015 року забороняє комуністичний режим та тоталітаризм як вияв злочинності проти людини.

Згадали у постанові і про сучасні події, окрім «сталінських послідовників кремля» тих часів. Зокрема, вказано, що і сьогодні Україна протистоїть агресії, що приходить зі Сходу. І сьогодні перед Україною є велика проблема – навала перекрученої та неправдивої інформації, спродукованою в рамках інформаційного цькування нашої країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео