Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада ухвалила підвищення мінімальної заробітної плати

Верховна Рада ухвалила підвищення мінімальної заробітної плати
135923 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Верховною Радою України було ухвалено законопроект про підвищення мінімальної заробітної плати, а також страхових виплат. Законопроект підтримали своїм голосом 227 депутатів.
     Після того, як ухвалений законопроект набере чинності, зміниться алгоритм формування тарифікації заробітної плати та підвищаться суми страхових виплат. Мінімальна заробітна плата для українців не повинна бути меншою, ніж 3200 гривень. Разом з тим, зміниться відповідальність для тих роботодавців, які не легалізували трудові відносини із працівниками. Шалені штрафи передбачені як для юридичних осіб, так і для фізичних осіб-підприємців.
     Окрім того, згідно з ухваленим законопроектом, у наступному році зміниться пенсійне забезпечення для пенсіонерів, які працюють, а максимальна сума пенсії не перевищуватиме 10740 гривень.
     Президент України обіцяє стрімке підвищення мінімальної заробітної плати вже із січня наступного року і називає такий крок «боротьбою із бідністю». Петро Порошенко обіцяє знайти потрібні ресурси для виплати оновленої мінімальної оплати праці бюджетникам та закликає забезпечити підвищеною зарплатнею своїх працівників усі рівні приватного сектору України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео