Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Затверджено Доктрину інформаційної безпеки України

Затверджено Доктрину інформаційної безпеки України
136034 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Рада національної безпеки і оборони України прийняла Доктрину інформаційної безпеки України, розроблену Міністерством інформаційної політики України.
     Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив: "Цей документ – наше політичне бачення, спрямоване на забезпечення національної безпеки України в інформаційній сфері".
     Зокрема, Доктрина визначає національні інтереси в інформаційній сфері, мету, завдання, принципи, напрями, пріоритети і механізми формування та реалізації державної інформаційної політики.
     У документі зазначається, що пріоритетами державної політики в інформаційній сфері зокрема є: створення та розвиток структур, що відповідають за інформаційно-психологічну безпеку, насамперед у Збройних Силах України, з урахуванням практики держав-членів НАТО; розвиток і захист технологічної інфраструктури забезпечення інформаційної безпеки України; забезпечення повного покриття території України цифровим мовленням, передусім прикордонних і тимчасово окупованих територій тощо.
     Документ опрацьовано апаратом РНБО, також він включає зауваження від Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, МОУ, СБУ, НІСД.
     Нагадаємо, що важливий стратегічний документ розроблено Експертною радою при МІП, до складу якої входять народні депутати України, експерти у сфері інформаційної безпеки, науковці, журналісти та представники громадськості. Крім того, цей документ обговорено з нашими європейськими партнерами.
     Доктрину буде оприлюднено після підписання Президентом України.

     Повідомляє Міністерство інформаційної політики України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео