Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нові умови сплати земельного податку

Нові умови сплати земельного податку
217963 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Податкового кодексу України внесені зміни, згідно з якими відтепер українці платитимуть земельний податок по-новому. Оновленою нормою кодексу передбачено, що власники земельних ділянок сільськогосподарського призначення сплачують обов'язковий мінімальний платіж в розмірі 0,3% від нормативно-грошової оцінки землі. Відтак, власникам земельних паїв вони обійдуться дорожче.

Якщо до цього часу міські та інші місцеві органи влади могли встановлювати символічну плату за такі землі, то відтепер розмір земельного податку, що підлягає сплаті власниками, не може бути нижчим встановленого законом рівня.

Інша новація стосується сплати земельного податку багатодітними сім'ями, учасниками АТО, пенсіонерами та чорнобильцями, які мають більше, ніж одну земельну ділянку. Ці категорії громадян відтепер зможуть заощадити на земельному податку. Якщо до 2017 року податкова інспекція самостійно визначала за яку земельну ділянку необхідно сплатити податок, звільняючи від нього одну ділянку на свій розсуд, на яку поширювалась пільга, то відтепер такий вибір належить людині, що користується пільгою. Вона самостійно визначає ділянку землі, яку звільнено від оподаткування.

Необхідно запам'ятати, що про свій вибір земельної ділянки, яка підпадає під дію пільги необхідно заявити до1 травня поточного року, надавши для цього до податкової інспекції відповідні документи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео