Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З 1 червня спецпенсії офіційно скасували

З 1 червня спецпенсії офіційно скасували
133014 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 червня вступає в силу рішення Міністерства соціальної політики про припинення призначення пенсій за спеціальними законами. 

З 1 червня вступає в силу рішення Міністерства соціальної політики про припинення призначення пенсій за спеціальними законами. Так звані спецпенсії матимуть тепер тільки окремі категорії громадян.
За рішенням Міністерства соцполітики Пенсійний фонд України з 1 червня не виплачуватиме спеціальні пенсії, які раніше отримували чиновники, у тому числі народні депутати, міністри, судді та податківці. Відтепер усі ці категорії громадян отримуватимуть пенсійні виплати за законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», що діє з 2013 року.
Щоправда, є категорії громадян, для яких спеціальні пенсії залишили без змін – науковці та військовослужбовці. Їх нововведення не торкнулося.
Як зазначали спеціалісти, раніше спеціальні пенсії забирали близько 14 відсотків бюджету Пенсійного фонду, що негативно позначалося на розмірі середньої та мінімальної пенсії, яку отримують більшість українських пенсіонерів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео