Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як зміниться робочий день сучасного українця?

Як зміниться робочий день сучасного українця?
27156 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уже восени на громадян України можуть чекати суттєві зміни робочого графіка. Так, якщо нову редакцію Трудового кодексу приймуть без змін, робочий день українців може бути збільшений.

Розробники нової редакції Трудового кодексу, за який народні депутати мають голосувати восени, пропонують скасувати обмеження щодо тривалості робочого дня. Так, зараз, за положеннями Кодексу про працю, робочий день має тривати 8 годин за умови п'ятиденного робочого тижня. При цьому аргументом на користь скасування існуючих обмежень є той факт, що громадяни, які не влаштовані офіційно, вже давно працюють по 12 і більше годин.

Однією з пропозицій є також скорочення літніх канікул, що дозволить зменшити кількість навантаження на школярів протягом навчального року.

Серед позитивних моментів нової редакції Трудового кодексу називають пропозицію запровадити сієсту і надати українцям зайвих 4 дні до відпустки для зменшення дії літньої спеки на організм, а також заборону звільняти жінок, які мають дітей до 6 років, а також самотніх матерів і батьків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео