Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український уряд зізнався, що не спроможний повністю заблокувати російські сайти

Український уряд зізнався, що не спроможний повністю заблокувати російські сайти
245932 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 100% вітчизняна влада не має можливості заблокувати кремлівські соціальні інтернет-ресурси. Таку інформацію повідомив замкерівника Апарату Президента Дмитро Шимків.

Однак, за його словами, на 60% все ж реально обмежити потік українців до цих мережевих ресурсів. Мовляв, на стовідсотково заборонити нічого нереально.
За його словами, системи блокування знаходяться на рівні урл, що все сильно спрощує, та й на рівні днс – це теж легко. Проте половину українських користувачів все ж реально відмежувати від соцмереж «ВК» і «Однокласники», зауважив пан Шимкін.
Також він додав, що наразі уряд працює над ймовірними можливостями трафіку, аби навчитися ним вигідно керувати. На його думку, ефективність від блокування російських Інтернет-ресурсів уже є. Мовляв, це видно по відтоку українських громадян.
У НАТО одобрили санкції проти російських мереж. На їхню думку, це питання національної безпеки. Мовляв, громадянський супротив грає важливу роль у становленні майбутньої перемоги над російською агресією. Таку позицію висловила керівник Центру документації та інформації Альянсу Барбору Маронкова.
Нагадаємо, в середині травня поточного року український очільника Петро Порошенко підписав указ про блокування низки російських Інтернет-ресурсів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео