Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: В Україні з’явився уповноважений по справам біженців

238316 ПЕРЕГЛЯДІВ

У секретаріаті Вповноваженого Верховної Ради по правам людини було створена нова посада Уповноваженого по правам внутрішніх переселенців. 


У секретаріаті Вповноваженого Верховної Ради по правам людини було створена нова посада Уповноваженого по правам внутрішніх переселенців. Відповідно до створення нової посади було створено також структурний підрозділ, який допомагатиме біженцям. Дане рішення було прийнято у відповідь на рекомендації деяких міжнародних організацій, зокрема, Ради Європейського союзу і ОБСЄ. Уповноваженою по правам внутрішніх переселенців було призначено Жанну Лук’яненко.
За її словами основною її метою є надання допомоги людям, які через військові дії на Донбасі вимушені покинути власні домівки і тікати у безпечні місця. Даний структурний підрозділ буде займатись розселенням переселенців, а також пошуком місця роботи для них. «Для нас зараз дуже важливо не залишити цих людей один на один з їхніми проблемами, а продемонструвати, що Україна не забула про них і турбується про їхнє майбутнє.»,- заявила вона. Серед основної діяльності Уповноваженої по правам внутрішніх біженців буде створення законодавства у якому буде чітко розписані права і обов’язки переселенців, а також забезпечення їхнього повноцінного життя на новому місці проживання. Варто зазначити, що за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій від початку військового конфлікту з території Донбасу виїхало майже сімсот тисяч людей, а після анексії Криму з її території на материкову частину України виїхало більше двадцяти тисяч людей.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео