Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Змінилися правила призову до Нацгвардії

Новини України: Змінилися правила призову до Нацгвардії
53101 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2015 році призов до Збройних Сил України буде дещо іншим: Верховна Рада прийняла рішення скоротити кількість категорій, які не можуть піти до армії.


У 2015 році призов до Збройних Сил України буде дещо іншим: Верховна Рада прийняла рішення скоротити кількість категорій, які не можуть піти до армії. Зокрема, закликатимуть до Збройних Сил хлопців з 18 років замість 20.
Відтепер набір до армії буде здійснюватися за дещо іншими параметрами: військовозобов’язаними вважатимуться чоловіки з 18 до 27 років. Зміняться правила і для працівників науки і освіти: у 2015 році до армії мають піти і викладачі міських шкіл, викладачі на наукові працівники вищих навчальних закладів, у тому числі й ті, хто закінчили військову кафедру.
Не омине мобілізація і молодих дипломованих спеціалістів, які раніше за умови працевлаштування за спеціальністю не мали йти до армії.
Чиновники і ті, хто претендують на участь у виборах різних рівнів, також тепер є військовозобов’язаними.
Строк служби для різних категорій призовників відрізнятиметься: для випускників шкіл, ПТУ та бакалаврів він складатиме 1 рік, а для магістрів – 1,5 року.
Серед категорій, які не підлягають призову – старші за 27 років, медики і педагоги сільських шків, священнослужителі, чоловіки, які мають брата, що вже служить в армії, міліціонери, працевлаштовані діти самотніх батьків, які мають двох і більше неповнолітніх дітей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео