Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати Верховної Ради ініціюють створення тимчасової слідчої комісії по справах спекуляцій валютою

Депутати Верховної Ради ініціюють створення тимчасової слідчої комісії по справах спекуляцій валютою
212064 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нестабільність гривні – одна із найголовніших проблем сьогодення України


Нестабільність гривні – одна із найголовніших проблем сьогодення України. Президент вже подав ініціативу про звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої, проте, депутати Верховної Ради України пропонують створити тимчасову слідчу комісію з питань розслідування справ по спекуляції валютою. Будуть окремо розглядатися проблеми та дії окремих громадян та посадовців, що призвели до розкачування курсу гривні та девальвації валюти в цілому.
Ініціаторами проекту виступають народні обранці від «Блоку Петра Порошенка» - Сергій Каплин та Юрій Соловей.
Створення комісії вони вважають найнеобхіднішою дією, яку треба застосувати, що остаточно не знецінити національну валюту. Депутати мотивують рішення тим, що сьогодні Нацбанк в силу відомих причин не може втримати стабільний курс гривні. На фоні цього, ситуацію погіршують спекулятивні процеси, що посилюють девальвацію гривні.
Самі автори створення такої слідчої комісії заявляють, що треба сьогодні показати суспільству ті об’єктивні причини, що не дають змоги стабілізуватися національній валюті, адже такі різкі підйоми гривні очевидно є вигідними для певних кіл людей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео