Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада працює в умовах неоголошеної війни: основні здобутки

Верховна Рада працює в умовах неоголошеної війни: основні здобутки
53132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада працює вже 100 днів і за цей час можна зробити певні висновки, щодо ефективності нового уряду


Верховна Рада працює вже 100 днів і за цей час можна зробити певні висновки, щодо ефективності нового уряду. Що ж було здобуто за цей період, адже вперше в історії незалежності, парламентарії збираються в фактичних умовах війни і в практичних умовах повномасштабної загрози.
Першим головним пунктом досягнення уряду є прийняття бюджету і ряду реформ, що повинні його втримати на потрібному рівні.
Крім того, було прийнято більше 300 законодавчих ініціатив. Серед них – численні поправки до різних кодексів, зокрема нардепи лобіюють ідею про відкритість даних витрат державних коштів.
Проте експерти запевняють, що дані роботи ВРУ – гарні лише у вигляді статистики.
Дані громадської організації «Опора» висвітлюють той факт, що народні обранці в більшій мірі працюють над законодавством, що стосується мита, податків, тощо. Реально без уваги залишаються законопроекти, що стосуються АТО та військових операцій на Донбасі. Для порівняння дають прості цифри: Комітет у справах учасників АТО прийняв лише 2 рішення, коли комітет, що займається оподаткуванням прийняв в 100 раз більше законодавчих рішень.
Що ж від парламенту вимагають прості українці?
За даними соціальних опитувань, більшість нашого населення вважає за потрібно першочергово розв’язати питання миру у країні, а вже потім приймати рішення, щодо бюджету, податків, мита тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео