Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Одесі та Харкові створять військово-громадську адміністрацію

В Одесі та Харкові створять військово-громадську адміністрацію
159129 ПЕРЕГЛЯДІВ

Парламентарі Верховної Ради у зв’язку із загрозою активного наступу російських військ вирішили створити військово-громадську адміністрацію на території Одеської та Харківської областей


Парламентарі Верховної Ради у зв’язку із загрозою активного наступу російських військ вирішили створити військово-громадську адміністрацію на території Одеської та Харківської областей.
Першочергово ініціатива належала депутату Верховної Раду Юрію Луценку.
Військово-громадські адміністрації створяться за прототипом таких самих намісництв у Донецькій та Луганській областях. Нагадуємо, що ще 5 березня Петро Порошенко видав указ про створення таких контролюючих органів на Донбасі.
Чим же будуть займатися новостворені адміністрації на Одещині та Харківщині?
Вони будуть забезпечувати дотримання основних положень Конституції та забезпечувати безпеку громадян даних регіонів. Крім того, очільники даних адміністрацій матимуть повноваження діяти самостійно у разі виникнення терористичної загрози та будуть притягатися до відповідальності у разі виникнення загрози гуманітарної катастрофи.
«Моя пропозиція – це запобігти сепаративним рухам у двох областях: Одеській та Харківській. Захист українських міст від війни повинен початися із створення військово-громадських адміністрацій, які повинні прикласти усі зусилля, щоб першочергово відсторонити від влади чиновників із сепаратистськими поглядами» - коментує ситуацію Юрій Луценко.
Нагадаємо, що для боротьби із сепаративними рухами вже був прийнятий закон, за яким підлягають арешту без слідства ті особи, яких запідозрили у найменшій підтримці дестабілізації ситуації в країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео