Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що зробить ВРУ, щоб стабілізувати ситуацію на Донбасі

Що зробить ВРУ, щоб стабілізувати ситуацію на Донбасі
106135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання про федералізацію Донбасу майже вирішено – відповідний законопроект проголосив посилення повноважень місцевої влади, а територію, підконтрольну терористам, назвав «окупованою»


Питання про федералізацію Донбасу майже вирішено – відповідний законопроект проголосив посилення повноважень місцевої влади, а територію, підконтрольну терористам, назвав «окупованою». Тим не менш, Верховна Рада України вважає закон недостатньо гнучким і хоче внести ряд поправок для подальшої стабілізації в регіоні.
Ситуацію коментує нардеп від БПП – Юрій Луценко: «Наступні 2 тижні будуть дуже важливими у роботі ВРУ, адже за цей період має остаточно вирішитися доля законопроекту «Про особливий статус Донбасу». Зараз наша мета чітко визначити права й обов’язки всіх громадян, що перебувають у регіоні чи виїхали за його межі. Крім того, ми хочемо регламентувати порядок виплат пенсій та іншої матеріальної допомоги громадянам Донбасу та визначити рамки промислових поставок тепла та електроенергії, а також розмір та час їх оплати.»
Щодо виборів, то тут політик не впевнений, що ВРУ зможе у короткий термін визначити строк їх проведення на Донбасі. Більше того, Луценко зауважує, що на окупованих територіях вони можуть відбутися пізніше, ніж на підконтрольних землях Україні. При тому, що Київ готовий до компромісів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео