Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада заявила, що не буде виплачувати борг Росії цього року

Верховна Рада заявила, що не буде виплачувати борг Росії цього року
79664 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий кредит МВФ – нові умови. Чергова фінансова допомога Україні не передбачає цьогорічну виплату боргу


Новий кредит МВФ – нові умови. Чергова фінансова допомога Україні не передбачає цьогорічну виплату боргу. Зараз заборгованість України складає близько 3 мільярдів. Російський уряд вимагає виплатити кошти до кінця року, проте український уряд відмовляється це робити.
Робиться це не із особистих принципів парламентарів Верховної Ради, зазначають самі нардепи. Причиною є умови особливого плану МФВ, в ході якого валютний фонд планує реструктуризувати 15 мільярдів дольових зобов’язань. У колах ВРУ зазначають, що такий хід буде досить вигідним для України, бо саме це дасть можливість нашій державі виплачувати поступово великі суми боргу.
МВФ зі свого боку сподівається, що крупні кредитори, включаючи Росію, погодяться піти на відповідні умови.
Та російський уряд не поспішає йти на зустріч Україні навіть і в цьому питанні. Нагадуємо, що міністр фінансів РФ Антон Сілуанов не раз зазначав, що Росія наполегливо просить виплатити всю суму боргу до кінця року.
З боку України Наталя Яресько обіцяє провести ряд зустрічей з кредиторами для того, щоб пояснити усю складність економічного становища та домовитися про нові умови та строки виплат кредиту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео