Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати розповіли, чому хочуть скасувати свято 9 травня

Депутати розповіли, чому хочуть скасувати свято 9 травня
26620 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідом за 23 лютим змін у календарі зазнають і травневі свята. 9 травня, День перемоги – так і залишиться святом Радянської епохи, адже сьогодні депутати Верховної Ради запропонували його скасувати


Слідом за 23 лютим змін у календарі зазнають і травневі свята. 9 травня, День перемоги – так і залишиться святом Радянської епохи, адже сьогодні депутати Верховної Ради запропонували його скасувати.
Мабуть, мало хто пам’ятає, але свято 9 травня з’явилося не одразу після підписання акту капітуляції Німеччини: День перемоги почали святкувати лише за доби «відлиги». Свого апогею та розмаху 9 травня набрало вже за правління Брежнєва.
Мова про скасування свята іде вже давно, адже серед багатьох українців панує думка, що в умовах сучасної війни Росії з Україною День перемоги буде повсякчасно використовуватися в рамках проросійської пропаганди. Нагадуємо, що в минулому році на початок ескалації конфлікту на Донбасі дійсно спостерігалося безліч спекуляцій з боку сепаратистсько налаштованих громадян. Зокрема на мітингах у Луганську та Донецьку лунали заклики боротися з «фашистським» режимом в Україні.
Свято 9 травня з календарів пропонують прибрати лише номінально: депутати запропонували замінити сутність святкування. Тепер замість помпезного поклоніння радянській армії, народні обранці закликають у день 8-9 травня вшанувати пам’ять усіх тих, хто став вимушеною чи невимушеною жертвою Другої світової війни і згадати про примирення країн, які пережили спільне горе.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео