Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Голові ВРУ порадили ініціювати створення воєводств

Голові ВРУ порадили ініціювати створення воєводств
26654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на зустрічі з головою німецького МЗС Франком-Вальтеро Штайнмаєром обговорив цікаву думку: Україні не підходить модель федеративної республіки – натомість слід створити воєводства


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на зустрічі з головою німецького МЗС Франком-Вальтеро Штайнмаєром обговорив цікаву думку: Україні не підходить модель федеративної республіки – натомість слід створити воєводства.
«Федералізація Україні не підходить. Саме так заявив нам Штайнмаєр,» - каже Володимир Гройсман і додає, що в цьому кроці глава німецького МЗС вбачає повноцінну загрозу для української державності, адже місцеве самоврядування може повністю вийти з-під контролю.
Сам же Штайнмаєр зазначає, що найбільше Україні личить модель воєводств. За зразок німецький міністр запропонував взяти адміністративно-територіальний устрій найближчого західного сусіда України – Польщі.
Венеціанська комісія, що є найбільш вагомим координатором конституційних змін – проявляє солідарність з керівником німецького МЗС. Джанні Букіккіо, президент комісії, зазначає, що зміни в Україні необхідні, але їх треба дуже детально розроблювати і впроваджувати. В той же час, голова ВК каже, що децентралізація за українською моделлю може бути впроваджена вже у кінці цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео