Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВРУ вимагає Путіна звільнити Надію Савченко

ВРУ вимагає Путіна звільнити Надію Савченко
212452 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутати Верховної Ради вирішили публічно звернутися до Путіна з вимогою звільнити українців, що незаконно перебувають у в’язниці.


Надія Савченко вже котрий місяць перебуває за гратами. Мінські домовленості гласили, що всі полонені повинні бути звільнені. Дійсно, Україні передали полонених військових, але Надію, щастя повернутися додому, чомусь оминуло… Депутати Верховної Ради вирішили публічно звернутися до Путіна з вимогою звільнити українців, що незаконно перебувають у в’язниці. Мова йде Олега Сенцова і про Надію Савченко.
Чим винуваті ці люди перед РФ – незрозуміло, мабуть, і більшості російських політиків.
Свій проект депутати вже зареєстрували. За прийняття такого рішення проголосували 249 депутатів ВРУ, коли необхідний мінімум повинен складати 226 голосів.
Як розповідають самі народні обранці, у даному зверненні вони хочуть пригадати Путіну, що підконтрольні йому бойовики ігнорують виконання Мінської угоди, а він сам і його уряд навіть не роблять найменший кроків на зустріч миру та охороні людських прав.
Рада декларує, що повністю виконала пункт 6 мирного договору. Мова йде про те, що на 5 день після відводу важкого озброєння Україна провела обмін полоненими. Бойовики Донецької та Луганської області були звільнені.
Окрім звернення до глави Російської держави, ВРУ планує на пленарному засіданні визначити список тих, хто ж відповідальним за незаконне утримання Надії Савченко. Прийняте рішення буде передане до Міжнародної ради безпеки у вигляді рекомендацій до складання нового списку санкцій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео