Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Після травневих свят ВРУ отримає змінену Конституцію

Після травневих свят ВРУ отримає змінену Конституцію
159450 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже після травневих свят на столах народних обранців буде лежати проект зміненої Конституції.


Питання децентралізації влади повинно бути вирішено до осінніх виборів. Так сказав Президент, так було вирішено і депутатами ВРУ.
Проблем у становленні нової моделі управління державою, звісно, вистачає. Як зазначають парламентарі, спостерігається навіть тиск та опір під час розгляду різних шляхів впровадження децентралізації. Проте, вже після травневих свят на столах народних обранців буде лежати проект зміненої Конституції.
«Дуже зараз важливо прийняти консолідоване рішення, стосовно впровадження змін», - зазначає Володимир Гройсман, спікер ВРУ і додає: «Монолітної позиції – важко добитися, але ніхто не каже, що неможливо. Зараз ми робимо відповідні кроки для того, щоб різні структури досягли єдиної позиції. Якщо ми цього досягнемо, то вже скоро можна буде представити результати на підпис Президенту. Строку у нас небагато – потрібно домогтися одностайності вже до 13 травня».
Нагадуємо, що децентралізація повинна внести корективи у порядок управління державою: зміни до Конституції проголошують передачу влади на місцях, а також надання повноважень місцевим громадам у формуванні власних бюджетів.
Як зазначає Володимир Гройсман, часу, щоб все впорядкувати – залишилось небагато. Вже 15 липня країна має почути, якою ж тепер буде Конституція.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео