Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сьогодні ВРУ вирішить: знімати недоторканність з Клюєва та Мельничука чи ні

Сьогодні ВРУ вирішить: знімати недоторканність з Клюєва та Мельничука чи ні
79856 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знімати депутатську недоторканність чи не знімати? ГПУ висунула конкретні докази злочинів, скоєних Клюєвим та Мельничуком, проте депутати Верховної Ради все ще судять-рядять і не можуть вирішити.


Знімати депутатську недоторканність чи не знімати? ГПУ висунула конкретні докази злочинів, скоєних Клюєвим та Мельничуком, проте депутати Верховної Ради все ще судять-рядять і не можуть вирішити. Нарешті сьогодні на черговому засіданні, питання буде вирішено.
Днями раніше парламентарі вже отримали рішення регламентного комітету. Була дана всього одна ніч, щоб ознайомитися з матеріалами та винести своєрідний вирок колишнім народним обранцям. Сьогодні також будуть присутні і представники правознавчої сторони – юристи, якім також були надані матеріали для опрацювання.
Нагадуємо, що Генеральна прокуратура України звинуватила пана Клюєва у скоєнні корупційних схем, коли з державного бюджету було «випіляно» 200 мільйонів гривень. За бюджетні кошти брати Клюєви «гасили» кредитну заборгованість по своїм підприємствам. Сергія Мельничука ж звинувачують у створенні злочинної організації.
Варто зазначити, що не всі урядовці були задоволені ходом подій коло винесення вироку, щодо цих двох осіб: Верховну раду навіть підозрювали у кулуарній змові на користь звинувачуваних народних депутатів, адже майже після представлення громадськості доказів злочинних дій Клюєва та Мельничука, Регламентний комітет одразу подав рішення на розгляд Володимиру Гройсману, проте рішення про зняття депутатської недоторканності буде прийнято лише сьогодні.
Більше того, громадські активісти виходили пікетувати ВРУ: під стіни парламенту принесли залізну клітку, як символ того, де повинен знаходитися вище зазначений представник «Опозиційного блоку».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео