Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи зашкодить спека сільському господарству?

Чи зашкодить спека сільському господарству?
159870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Надмірна спека, яка продовжується в Україні в останні дні, може призвести до зниження урожаю. Про це заявили українські аграрії. Зокрема, шкідливою надто висока температура для кукурудзи.
У Міністерстві аграрної політики України можуть переглянути план зі врожаю кукурудзи у цьому році, якщо спекотна погода триватиме і надалі. Олексій Павленко, міністр агропромисловості, зазначає, що відомство поки не переглядатиме свій прогноз щодо валового збору однієї з основних українських культур – кукурудзи (зараз він складає 59-60 тонн), однак якщо у державі не стане прохолодніше, то протягом тижня доведеться зменшити план.
Павленко розповів, що висока температура повітря негативно впливає на врожай кукурудзи, однак завдяки таким погодним умовам у сезоні-2015 має бути хороший урожай пшениці та ячменю. Зокрема, для пшениці шкідливими були опади, що відбувалися в Україні на початку літа.
Міністерство агропромисловості прогнозує на 2015 рік урожай зернових у розмірі близько 60 мільйонів тонн, з яких до 37 мільйонів тон мають піти на експорт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео