Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське молоко стало більш якісним

Українське молоко стало більш якісним
239813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики позитивно оцінюють якість молока, що виробляють в Україні: покращення спостерігається і у структурі, і в обсягах молока, реалізованого за перше півріччя 2015 року. Спеціалісти зі статистики повідомили про результати виробництва та реалізації молока за перші 6 місяців.

Протягом перших шести місяців 2015 року українські виробники реалізували 1,2 мільйона тонн молока базової жирності. У порівнянні з тим самим періодом 2014 року результат покращений на 1 відсоток.

За статистичними дослідженнями, певні зміни торкнулися і структури молока. Зокрема, на 0,7 відсотка більше стали виробляти молока класу екстра – протягом першого півріччя-2015 такої сировини реалізували загалом понад 119 тисяч тонн. На 1,9 відсотка зросла кількість виробленого молока, що має вищий ґатунок. Такого продукту було реалізовано 438 тисяч тонн.

Зменшилася кількість молока першого ґатунку – у 2015 році його реалізували лише 617 тисяч тонн, що на 1,9 відсотка менше, ніж у 2014-му. Обсяг виробленого в Україні селянського молока (другого ґатунку), також зменшився і склав майже 52 тисячі тонн.

Загалом, враховуючи усе незбиране молоко, що реалізується в Україні, його протягом півроку було продано майже 837 тисяч тонн. Цей результат перевищує торішній на 2,2 відсотка.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео