Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скрутні часи для молокозаводів

Скрутні часи для молокозаводів
133377 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після того, як було прийнято новий законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо держергулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села”, українські молокозаводи можуть потрапити у скрутне становище. За словами нардепа від БПП Андрія Вадатурського, прийняття закону, який регулює закупівельні ціни на молоко, є популістським рішенням.

Так, за словами депутата, за відсутності підтримки цілого ряду галузевих організацій, в першому читанні 227 депутатів прийняли законопроект, що пропонує встановлення мінімальної закупівельної ціни без урахування ПДВ на молоко другого сорту на рівні 4 гривні за кілограм сировини. І хоча Комітет аграрної політики пропонував відхилити цей законопроект через його складність, все одно його було прийнято.

Політик не підтримав цього рішення, вважаючи, що такий крок призведе до появи чорного ринку, а це, в свою чергу, зможе призвести до того, що деякі молокозаводи можуть закритися.

Факт того, що ціна підвищується тільки на молоко другого сорту, яке не придатне до виробництва цілої низки молочних продуктів, в той час як на молоко першого сорту залишається незмінним, викликає подив у політика, адже таку сировину і так майже ніхто не купує через низьку якість.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео