Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні спостерігається скорочення переробки молока

106688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Офіційна статистика говорить про те, що за перші шість місяців поточного року в Україні було вироблено 5196 тисяч тонн молока. Це на 4,5% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зниження виробництва спостерігається виключно в господарствах населення, де зниження становить 6%, коли ж в сільськогосподарських підприємствах динаміка є позитивною. Але тенденція викликає сумніви та суперечки серед аналітиків. Так, наприклад, деякі компанії, швидше за все, були зараховані до категорії «фермерських», в той час коли раніше рахувалися за господарства населення. Має, скоріш за все, місце і звичайна закупівля молока підприємствами у населення для подальшої реалізації переробникам як власної сировини. Це робиться для отримання пільгового ПДВ.

А в той час поголів’я худоби зменшується в усіх категоріях господарств: на перше липня поточного року налічується 2272 тисячі корів, що на 6,4% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Подив викликає і те, що Держкомстат зробив перерахунок минулого року показників виробництва в окремих районах Донбасу, в той час, коли дані надходження сировини залишилися без змін. Осі і виходить так, що офіційна статистика вказує на 4,5% скорочення випуску молока і на 9% скорочення його реалізації.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео