Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайці споживають українське зерно

213298 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна збільшила торгівлю сільськогосподарською продукцією з Китаєм і тепер є найбільшим постачальником зерна до цієї країни, випередивши за цим показником навіть Сполучені Штати.

У зв’язку з запровадженням санкцій по відношенню до Росії Китай у 2015 році кардинально змінив своє економічне спрямування. За результатами першої половини 2015 року Україну назвали житницею Китаю, оскільки саме вона стала найбільшим постачальником зерна у Піднебесну. Починаючи з березня-2014, коли відбулася анексія Криму, Україна збільшила обсяги торгівлі сільськогосподарською продукцією з Китаєм більше ніж на 50 відсотків, а вже у перші місяці 2015 року її визнали найбільшим постачальником зерна.

За підсумками першої половини року Україна продала Китаю більше зерна, ніж традиційний для Піднебесної імпортер США. Щоправда, одним з факторів, який сприяв такому вибору Китаю, є зниження цін на зерно Україною. Влада держави пішла на такий крок задля стабілізації непростої економічної ситуації.

У Китаї заявляють, що зацікавлені не лише в українських продуктах харчування, але й прагнуть до тісного співробітництва з Україною у галузях науки, інноваційних технологій та нерухомості. Так, Китай вже вклав близько 15 мільярдів доларів в український ринок нерухомості, а крім того, активізував співробітництво з авіаційною промисловістю України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео