Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайці інвестуватимуть у будівництво елеваторів в Україні

133369 ПЕРЕГЛЯДІВ

Китай візьме участь у будівництві портових зернових елеваторів в Україні. На це у Піднебесній запланували витратити 2,5 мільярда доларів. Таку інформацію надав заступник міністра аграрної політики України.

Під час прес-конференції, присвяченій співробітництву Китайської Народної Республіки та України, заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський повідомив, що китайці зацікавлені в інвестиціях в українську промисловість, зокрема у її аграрний сектор. Тому Китай планує вкласти понад 2,5 мільярдів доларів у будівництво українських зернових елеваторів.

Це питання є практично вирішеним, тому наразі китайська сторона очікує дозволу спеціальної комісії щодо виділення ділянок для будівництво цих об’єктів.

Загалом Китай виявляє неабияку зацікавленість у співробітництві з Україною. Так, нещодавно з’явилася інформація, що Україна за підсумками першої половини 2015 року, стала найбільшим експортером зерна до Китаю, випередивши навіть постійного лідера - Сполучені Штати Америки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео