Україна помітно збільшила частку продуктів переробки в загальному експорті в ЄС
За період першого півріччя 2015-го Україна стрімко збільшила частину продуктів переробки в загальній картині експорту до країн Європейського Союзу, в порівнянні з аналогічним минулорічним періодом. В той час як обсяги сировинної продукції знизились до 67%, що майже на 10% менше за попередні показники.
За словами представника Міністерства аграрної політики та продовольства, найбільш яскравими є збільшення обсягів експорту м’яса птиці – майже втричі, пасти з томатів – майже в 9 разів, а також кондитерських виробів з цукру – обсяги зросли майже вдвічі.
Також зазначається, що таке переорієнтування на продукти переробки та нарощування їх поставок до країн ЄС дає можливість значно збільшити обсяги потоку валюти до нашої країни, а також підтверджуються непогані перспективи на світовому ринку.