Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До чого приведе скасування земельного мораторію?

240413 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після скасування мораторію на продаж землі першими покупцями ділянок мають стати фермери. Таку думку висловили експерти під час проведення спеціалізованого круглого столу.

Виступаючи на круглому столі, приуроченому до проблеми отримання та використання землі українськими селянами, експерти висловили думку, що після очікуваного скасування мораторію, що стосується продажу землі, першими покупцями ділянок імовірно стануть фермери. Ця позиція продиктована зацікавленістю агрохолдингів у купівлі великих земельних масивів, які досі були їм недоступні.

Як заявили представники Вищої ради юстиції, зараз розмір середньої земельної ділянки в Україні - 4 гектари, а це замало для великих агрохолдингів, тому такі ділянки не цікавлять фермерства. Переважно з цієї причини після припинення дії мораторію на продаж землі активізуються дрібні та середні фермери.

Існує й інша думка, згідно якій скасування земельного мораторію допоможе збагатитися великим корпораціям, близьким до влади, а селяни від цього нововведення успішнішими не стануть.

Проте, за цим законом, купити землю зможуть лише громадяни України. Експерти вважають, що цей крок допоможе розвинути сільське господарство у державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео