Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд планує контролювати ціни на цукор

240773 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві аграрної політики України говорять про необхідність контролю цін на цукор. Згідно нового проекту постанови, відомство планує встановити розмір мінімальної ціни на цукор та цукровий буряк на 2016-2017 роки.

У Міністерстві агрополітики підготували проект постанови, згідно якій на цукор і цукровий буряк має бути встановлений ціновий мінімум. У проекті йдеться про запровадження мінімуму у розмірі 9087,87 гривень за тонну цукру, а також 616,99 гривень за тонну цукрового буряку.

Якщо проект постанови знайде необхідну підтримку і набуде сили, він почне діяти з початку наступного маркетингового року — 1 вересня 2016 року.

За даними Міністерства аграрної політики, споживання українцями цукру за цей період (якщо не рахувати населення Криму) повинно скласти близько 1,7 мільйона тонн.

Як передбачають експерти, якщо запропонований проект набуде сили, а також у зв’язку з невисоким врожаєм цукрового буряку роздрібні ціни на цукор можуть підвищитися до 20 гривень за кілограм продукту.

Однією з передумов здорожчання цукру є недостатня кількість сировини. Експерти пояснюють це закриттям заводів, які виробляють цей продукт.

На наступний рік прогнози щодо врожаю на цукровий буряк та виготовлення цукру більш оптимістичні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео