Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як зміняться ціни на продукти у 2016 році?

53668 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти в області економічних досліджень розповідають про зміни, які можуть наступити для українців з нового року після скасування мита на товари з Євросоюзу, що почне діяти згідно з угодою про Зону вільної торгівлі.

Як стверджують спеціалісти з Центру економічних досліджень, угода про скасування мита на продукти з ЄС, яка почне діяти з 1 січня 2016 року, сприятиме подешевшанню деяких продуктів. При цьому експерти не впевнені, що подешевшання буде дуже суттєвим, більше того, велику частину продуктового кошика воно може не зачепити. За словами співробітників Центру досліджень, імовірно дешевшими будуть сири та інші європейські продукти, які займають лише невеликі ніші у харчуванні українців, решта ж продуктів скоріше за все не підпадатиме під цю тенденцію.

Як зауважують експерти, те, наскільки європейські продукти будуть дешевшими, залежатиме від особливостей ввезення товарів, які підпадатимуть під цю категорію: дешевшими ці продукти потраплять на український кордон, однак на цьому можуть заощадити як покупці, так і посередники, які є посередньою ланкою.

За аналізами спеціалістів, зазвичай суттєві зміни цін внаслідок запровадження Зони вільної торгівлі наступають протягом кількох років після підписання такої угоди.

Як відомо, з 1 січня почне діяти угода про Зону вільної торгівлі, яку Україна підписала з країнами Євросоюзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео