Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна налагоджує торгівлю з Молдовою

80504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підприємства України, що спеціалізуються на виробництві товарів тваринного походження, тепер матимуть змогу продавати свою продукцію до Молдови. Загалом така можливість з’явилась у 35-ти українських товаровиробників.

Міністр аграрної політики України Олексій Павленко розповів, що 35 компаній-виробників м’ясомолочних продуктів відтепер матимуть можливість відправляти товари на експорт у сусідню Молдову. Це переважно виробники молочної продукціїз-поміж усіх компаній їх 19, крім того, цей дозвіл стосується 11 компаній, які виробляють м’ясні продукти, трьох виробників рибної продукції та двохтих, що займаються яйцями та яєчними продуктами.

За словами Павленка, такий результат є безсумнівним успіхом, оскільки у 2015 році лише 3 виробники цієї категорії мали можливість експортувати свою продукцію на молдовський ринок. Для того, щоб це стало можливим, стверджує очільник міністерства, це відомство провело значну роботу, що полягала у переорієнтації української продукції для закордонних ринків.

Крім цього, десять виробників, які спеціалізуються на молочній продукції, отримали дозвіл на експорт своїх товарів до країн Євросоюзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео