Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стало відомо, де в Україні найбільше сільгоспугідь

187708 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільш активною у сфері сільського господарства серед усіх областей України є Одещина. Саме там, за даними, які подає карта сільськогосподарських угідь України, є найбільше об’єктів сільського господарства.

Користуючись інформацією, дійсною на початок 2016 року, спеціалісти склали карту сільгоспугідь України. За результатами цієї роботи вдалося з’ясувати, яка з областей держави має найбільше земель сільськогосподарського призначення. Так, за результатами такої дослідної роботи “переможцем” виявилася Одеська область. Наступною після неї за кількістю земель сільськогосподарського призначення виявилася Полтавщина, трохи відстала від якої Дніпропетровщина.

За даними карти сільгоспугідь, найменше земель сільськогосподарського призначення — у Чернівецької області, трохи більше — у Закарпатській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Ще одне дослідження було спрямоване на дослідження типу власності, у якій перебувають українські землі — спеціалісти склали інфографіку, у якій було відзначено кількість державних та державних земель в Україні, за результатами якої виявилося, що абсолютна більшість сільськогосподарських земель України перебуває у приватній власності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео