Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що відбувається з цінами на яйця?

53698 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти пояснили, від чого в Україні залежать ціни на курячі яйця і чому останнім часом вартість цього продукту почала зростати. Птахівники також зробили прогноз стосовно обсягів виробництва та цін на яйця на 2016 рік.

Українські птахівники проаналізували фактори, які впливають на ціну на курячі яйця в Україні. Так, однією з причин підвищення вартості курячих яєць є зменшення виробництва цього продукту на території України. Зокрема, частково це сталося через втрату підприємств на території Донеччини та Луганщини, частина яких є непідконтрольною Україні. Раніше у східних регіонах було зосереджено близько 15% усього виробництва курячих яєць.

Ще один фактор зростання цін на яйця — збільшення вартості кормів для свійських птахів. Вагому роль, за словами представників асоціації птахівників, відіграла і девальвація гривні, яка була значною у 2015 році.

Як стверджує статистика, протягом минулого року було вироблено 16,9 мільярда штук яєць. На наступний рік прогнозують збільшення цього показника майже до 20 мільярдів штук.

Зараз Україна посідає восьме місце у світі за обсягами виробництва курячих яєць. У 2015 році країна отримала дозвіл на експорт яєць до країн Євросоюзу, а також була підписана угода про продаж яєць до Ізраїлю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео