Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська сільськогосподарська техніка підкорюватиме європейський ринок

53742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сільськогосподарська техніка з України має отримати своє місце на нових ринках, зокрема у Європі. Про це, оцінюючи сучасні потужності цієї галузі, розповів міністр аграрної політики і продовольства.

Зараз в Україні активно працюють 80 підприємств з виробництва сільськогосподарської техніки. Такі дані повідомив Олексій Павленко, міністр аграрної політики України.

За словами міністра, протягом 2015 року було здійснено повну модернізацію великої кількості підприємств цієї сфери. Зокрема, оновлення запровадили на підприємствах, що спеціалізуються на виготовленні посівних та ґрунтообробних машин, обладнання для сфери птахівництва. Завдяки модернізації окремі підприємства галузі здатні презентувати власні розробки у Європі.

Серед переваг, які дана галузь здобула на даний момент — протягом 2015 року було створено і запущено у масовому виробництві понад 50 інноваційних різновидів сільськогосподарських машин, а загальна номенклатура техніки склала більше 2,5 тисячі найменуван — вже існуючих і нових.

За словами Павленка, галузь сільськогосподарської техніки перебуває на достатньо високому рівні, усе, що їй не сьогодні потрібно для більш активного розвитку — інвестиційні вливання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео