Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністр аграрної політики пропонує оптимізацію агропромисловості

80555 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр аграрної політики Олексій Павленко запропонував зайнятися покращенням стану ґрунту у південному регіоні України, який страждає від нестачі води у цій місцевості. Для цього профільне міністерство підготувало ряд заходів.

Міністр аграрної політики Олексій Павленко запропонував ряд заходів, що мають метою подолання наслідків посухи на великій площині південної частини України, де зараз спостерігається найнижчий рівень урожайності за останні 15 років через недостатній рівень вологи.

За словами Павленка, площа засушливих зон в Україні складає понад 12 мільйонів гектарів, а оскільки зрошувальні системи втратили початкову ефективність, за роки незалежності площі поливу значно скоротилися — загалом скорочення площ склало 5,5 рази. У зв’язку з цим у Міністерстві аграрної політики запропонували цілий ряд заходів, серед яких основний — модернізація зрошувальних систем. Реалізація цього проекту, запропонованого Олексієм Павленком, дозволить знову почати використовувати у господарстві більше півмільйона гектарів землі.

Додатковою перевагою зрошувального проекту Павленка є можливість створити більше 100 тисяч нових робочих місць у проблемному регіоні України. Крім того, такі заходи допоможуть залучити додаткові інвестиції і збільшити прибуток у державний та місцеві бюджети.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео