Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українцям слід очікувати подорожчання печериць

161044 ПЕРЕГЛЯДІВ

На українському ринку спостерігається підвищення цін на печериці. Зокрема, зберігається така тенденція у столичних господарствах. Обумовлюється зростання цін на гриби перевагою попиту над пропозицією.

У прес-службі Національного грибного агентства повідомили, що зростання цін на найпопулярніші гриби серед українців — печериці, зумовлюється підвищенням попиту на цей продукт. Як заявляють експерти, на даний момент пропозиція не встигає за попитом. Зокрема, наразі оптові продавці перебувають у пошуках товару, обдзвонюючи всіх можливих постачальників печериць. У повідомленні прес-служби розповідають, що в одних і тих самих господарствах України за кілька днів ціна на кілограм печериць зросла з 16-18 гривень до 21-23.

За словами спеціалістів, поки цінові зміни торкаються не всіх областей України. Так, у Львові активізація попиту ще не досягла київського рівня. Зокрема, якщо на основних ринках Києва ціна за кілограм печериць складає 23-24 гривні, то на львівських ринках ціна на такі самі гриби зберігається на рівні 20-21 гривень.

Як повідомляють, на решті території України грибні господарства реалізують гриби в середньому за ціною 20-25 гривень за кілограм.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео